pazmaneum 

Társulásunkról

Elérhetőségeink
 A Pázmaneum Polgári Társulás alapszabályzata
 Beszámoló a Pázmaneum tevékenységéről
 2%
 Cieµ a činnosti zdruľenia
 Támogassa Ön is munkánkat!
Kiadványaink

Szent Erzsébet Rózsája-díj

Mária Légió

Jézus Szíve család

Regnum Marianum Kalendárium

Mária Rádió
Már a Felvidéken is hallgatható!

ESZTERGOMI VÉTELKÖRZET: FM 97,4 MHz

KOMÁROMI VÉTELKÖRZET: FM 88,3 MHz


Püspöki pásztorlevelek

Szent Korona Lovagrend felvidéki  rendtartománya

Pázmaneum Hírlevél
Dunaszerdahely


Régi dunaszerdahelyi képeket, relikviákat keresünk!

Felhívás!

Miről olvashatunk a
2011-es Regnum Marianum Kalendáriumban?


A Pázmaneum Társulás a 2011-es esztendőre is kiadja a Regnum Marianum kalendáriumát, amelyben ismételten több érdekes, színvonalas írás található a katolikus hívek részére.

A 168 oldalas kalendáriumban egyházi és világi szerzők tollaiból olvashatnak írásokat, de számos vers, ima és híres magyarok gondolata is megtalálható az olvasmányos kalendáriumban. Nem hiányozhat a naptárrész sem, amely a felvidéki és magyarországi ünnepeket is jegyzi. Ugyancsak megtalálható a 2011-es Regnum Marianum Kalendáriumban a felvidéki magyar katolikusok történetéről szóló írások, tanulmányok. Ilyen például a magyar püspökség kérdését körüljáró történelmi áttekintés, a Szlovákiai Magyar Hitoktatási Központ története, a komáromi kis szemináriumban végzett lelkiatyák jegyzéke többek között.
Csáky Pál és Ladányi Lajos a felvidéki magyar közösségről, Pethő Attila az önrendelkezésről értekezik. Tóth Magdolna az osztrák és bajor jámborság nyomában  kalauzolja el az olvasót a zarándokhelyekre. Schmatovich János a Bibliában is megtalálható sport fogalmáról ír. Szemerédi Tibor írása által bepillantást nyerhetünk a bécsi magyarok életébe. Karaffa János Az ügynök új ruhája című jegyzetében a világban és az egyházban is megnyilvánuló gonoszról, Karaffa Attila a kommunisták köpönyegforgatásáról ír. Gyürki László atyával lélekben elzarándokolhatunk az Olajfák hegyére. Nagy Péter az ifjúság pasztorációjának mai kihívásairól elmélkedik. Farkas Zsolt Boldog IV. Károly király és Esterházy János életén keresztül mutatja be, hogyan lehet szent egy politikus. Molnár Béla, a KDNP alelnöke a Kárpát-medence értékeiről osztja meg gondolatait az olvasókkal. Az alternatív gyógymódok hatásairól Inocent Szaniszló szerzetes írása tartogat sok érdekes felfedezést. Sranko László a szentantali csodás könnyezésről, Balogh Károly pedig a szentmise rendkívüli formájáról ír a kalendáriumban. Ezenkívül végig elmélkedhetjük az elhunyt Lénár Károly atya gondolatai nyomán a keresztút állomásait és interjút olvashatunk az 50 éves Szalay Gyula egyházkarcsai lelkiatyával is. Megtudhatjuk azt is, hogy a Pázmaneum Társulás Esterházy János születésének 110. évfordulója alkalmából különböző megemlékezésekre, programokra buzdítja a magyarokat határon innen és túl. Farkas Róbert Vága község múltjával ismertet meg bennünket az összegyűjtött fényképek által. Nem hiányozhat a kalendáriumból a gyerek-, recept- és humor rovat sem.

A kalendárium ára 2,- euró, 560,- Ft.

Megrendelhető a Pázmaneum elérhetőségein:
Pázmaneum
Felvidéki postacím: Fő utca (Hlavná u.) 47/22 Sk-929 01 Dunaszerdahely-Dunajská Streda, Slovak Republic
Tel.: 031-552 90 43 
mobil: 0905/826 185
e-mail: pazmaneum@stonline.sk

Magyarországi postacím:  ThDr. Karaffa János, 2081 Piliscsaba, Klotildligeti Római Katolikus Egyházközség Klotild tér 1.
Tel.: 06-30-9073 086
e-mail: caraffa.hu@gmail.com

Desinged by nagyatosz -- Az oldal az ingyenes NVU webszerkesztő és az ingyenes Artweaver képszerkesztő segítségével  készült -- The page created by FREE SOFTVER -- Az oldal FIREFOXRA optimalizált