pazmaneum 

Társulásunkról

Elérhetőségeink
 A Pázmaneum Polgári Társulás alapszabályzata
 Beszámoló a Pázmaneum tevékenységéről
 2%
 Cieµ a činnosti zdruľenia
 Támogassa Ön is munkánkat!
Kiadványaink

Szent Erzsébet Rózsája-díj

Mária Légió

Jézus Szíve család

Regnum Marianum Kalendárium

Mária Rádió
Már a Felvidéken is hallgatható!

ESZTERGOMI VÉTELKÖRZET: FM 97,4 MHz

KOMÁROMI VÉTELKÖRZET: FM 88,3 MHz


Püspöki pásztorlevelek

Szent Korona Lovagrend felvidéki  rendtartománya

Pázmaneum Hírlevél
Dunaszerdahely


Régi dunaszerdahelyi képeket, relikviákat keresünk!

Felhívás!

A felvidéki magyarság jópásztorai - Tanulmányi Nap Zselízen

Boldog Károly király emléknapján, 2010.október 21-én, a Zselízi Római Katolikus Plébánia,a Jópásztor Alapítvány és a Pázmaneum Társulás szervezésében tanulmányi napot tartottak a környék lelkiatyái Zselízen.

A megnyitó és a napközi imaóra elvégzése után előadást tartott ThLic Sztyahula László  lelkiatya a  Katolikus papképzésről a nagyszombati kormányzóság területén az 1929-1950-es években.Elmondta  a papság képzésének nehézségeit.Voltak, akik az esztergomi, nagyszombati szemináriumokból kerültek ki, de sokan a komáromi Marianum végzőseiként. Nyelvvizsgát kellett tenniük ahhoz, hogy működhessenek. A Marianumból kikerülő papok tevékenysége kiemelkedő több területen.Számos tanulmányt írtak, a jó pásztor példái lettek az irodalom, sajtó és a lelkipásztorkodás területén.

ThDr.Karaffa János Lénár Károly atya hitvallását alapul véve: Küzdelem az Egyház szabadságáért és a felvidéki magyar püspökért  címmel szólt  a komáromi imanapok folytatásának fontosságáról, mivel a jelenlegi felvidéki magyarlakta egyházterületek nemkívánt felosztása  újabb gondot okozott a szlovákiai magyarság körében. Megköszönve a hívek kitartását, buzdítja  az imák folytatására, mert ha nem lesz magyar főpásztor, nem lesznek magyar plébániák sem. Szükség van a magyar hívek összefogására, ugyanis anélkül nem oldódnak meg a problémák. Keresni kell a párbeszédet és elveinket nem szabad feladni.

Farkas Zsolt plébános atya szólt az egyházak üldözéséről, rámutatva a mélyebb történelmi összefüggésekre, ahol a lényeg az egyház tönkretétele volt. Hiteles  tanúságtevő börtönben raboskodó papok hitvallásai, fájdalmas időszakának megélése, a koncepciós perek arra a feladatra buzdítja az egyházi személyeket, hogy erről a témáról beszélni kell a jelen kortársainak. Majd filmvetítéssel folytatódott az előadássorozat a Kortanúk vallomásai-hitvallók, ügynökök  címmel. A megtisztulás érdekében ezeket a dokumentumokat ismerni kell.

A tanulmányi nap záróimával és agapéval végződött.


Desinged by nagyatosz -- Az oldal az ingyenes NVU webszerkesztő és az ingyenes Artweaver képszerkesztő segítségével  készült -- The page created by FREE SOFTVER -- Az oldal FIREFOXRA optimalizált