Hálaadó szentmise és imakilenced a 12 évért Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Polgári Társulás október 2-án ünnepli fennállásának 12. évfordulóját. Ebből az alkalomból hálaadó szentmisére kerül sor a dunaszerdahelyi Szent György-plébániatemplomban, amely egyben a Regnum Marianum Imakilenced  4. állomása is egyben.

 

Meghívó

Főtisztelendő Atya! Kedves Hívek!

A Pázmaneum Társulás nevében tisztelettel meghívjuk a 2017. október 2-án, hétfőn Dunaszerdahelyen tartandó imadélutánra és hálaadó szentmisére.

Az imadélutánt a Regnum Marianum Imakilenced keretében, annak 4. állomásaként tartjuk, magyar nemzetünk lelki megújulásáért imádkozva.

A megemlékezés programja:

16.30 Imaóra, rózsafüzér imádság

17.00 Hálaadó szentmise a Pázmaneum Társulás megalakulásának 12. évfordulója alkalmából

A Szervezők nevében szeretettel várjuk:

Dr. Karaffa János, a Pázmaneum védnök-elnöke

Dunaszerdahely, 2017. szeptember 27.

 

A Pázmaneum Polgári Társulás 2005. október 2-án a csallóközi Bakán alakult azzal a céllal, hogy a társulás tagjai az alapvető emberi értékek és a nemzeti identitás megerősítését fogják szolgálni a keresztény erkölcs szellemében. A Pázmaneum Polgári Társulás azzal a céllal alakult, hogy tagjai az alapvető emberi értékek és a nemzeti identitás megerősítését fogják szolgálni a keresztény erkölcs szellemében, s ennek jegyében immár tizenkettedik éve fejti ki tevékenységét a felvidéki magyar katolikusok szolgálatában. Célkitűzéseink ma sem változtak: Konferenciákat, zarándoklatokat és találkozókat szervezünk a vallás, kultúra és művelődés területén és információkat nyújtunk ezen területeken. Együttműködünk más társadalmi szervezetekkel és keresztény egyházakkal nemzeti és nemzetközi szinten is. Vallási és történelmi témájú könyveket és folyóiratokat adunk ki annak érdekében, hogy a Szlovákiában élő magyar kisebbség identitását erősítsük és közreműködjünk hagyományainak megőrzésében. Pázmány Péter szellemi örökségének értelmében támogatjuk a Közép-európai nemzetek együttélését a tolerancia, szolidaritás, kölcsönös megértés és szeretet szellemében.