Jelentkezés a 2018-as Római Nemzetközi Ministráns Zarándoklatra

Főtisztelendő Atya!

Mellékelten küldjük tájékoztatónkat a 2018-as Római Nemzetközi Ministráns Zarándoklatról. Kérjük, szíveskedjék továbbítani az Ön által a zarándokúton való részvételre alkalmasnak tartott ministránsoknak!

A Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) szervezésében 2018-ban július 28. és augusztus 4. közt kerül megrendezésre a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklat. A zarándoklat mottója:

“Keresd a békét és járj a nyomában!” (Zsolt 34,15b)

Az előzetes becslések szerint az előző évekhez hasonlóan ismét több ezer fiatalt várnak, többek között Németországból, Ausztriából, Svájcból, Franciaországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából is. A találkozó csúcspontja a pápával tervezett találkozó lesz a Szent Péter-téren.

A Jópásztor Alapítvány és a Pázmaneum Társulás jóvoltából 2010-hez és 2015-höz hasonlóan, jövőre is lehetőség nyílik a felvidéki magyar ministránsok részére, hogy önálló csoportként, magyarul kapcsolódhassanak be a zarándoklatba. A zarándoklattal kapcsolatos további információkat folyamatosan közöljük majd a Pázmaneum honlapján (www.pazmaneum.com) illetve Facebook-oldalán.

 

Utazási időpont: 2018. július 29. – augusztus 3.

Utazással együtt 6 nap 5 éjszaka

Utazás: kényelmes, megbízható autóbusszal, tapasztalt gépkocsivezetőkkel és lelki vezetőkkel.

Útvonal: Dunaszerdahely-Komárom-Párkány-Budapest-Padova-Róma és vissza

 

 

Program (részleteiben még változhat):

 

1.nap (vasárnap, júl. 29.):

Találkozó a szervezés helyén (Dunaszerdahely, Párkány, Komárom) a reggeli órákban. Utazás Magyarországon és Szlovénián keresztül Olaszországba a szükséges technikai szünetekkel. Szállás Lido di Jesoloban vagy Padovában.

2.nap:

Délelőtt Padovaban, ismerkedés Szent Antal városával: Prato della Valle, Gattamelatta szobor és a Szent sírja fölé emelt bazilika megtekintése (szentmise). Azt követően továbbutazás Rómába, érkezés a kora esti órákban. Vacsora, szállás Rómában.

3.-4.nap:

Ismerkedés Róma nevezetességeivel és részvétel a ministráns zarándoklat programjain. Találkozás a Szentatyával Vacsora és szállás végig Rómában.

5.nap:

Elutazás Rómából. Délután (kedvező időjárás esetén) fürdés a tengerben. Vacsora és szállás Lido di Jesoloban vagy Padovaban.

6.nap (péntek, aug.3.):

Reggeli után hazautazás a szükséges technikai szünetekkel. Érkezés a szervezés helyére a kora esti órákban.

 

Szolgáltatások:

Szállás, elhelyezés: 2-3 csillagos szállodában vagy zarándokházban, zuhanyzós szobákban (3-4 ágyas)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora naponta, kivétel: az 1. nap önellátással, a 6. nap csak reggelivel), az ebéd naponta önellátás formájában biztosítandó

Részvételi díj: 295 Euro (a biztosítást nem tartalmazza, az külön, egyénileg köthető)

Kérjük a plébániákat, hogy a részvételi díjat lehetőségeikhez mérten legalább 30-50%-ban térítsék ministránsaik számára!

Jelentkezhetnek: 13 évnél idősebb ministránsfiúk (a plébánia ajánlásával, előnyben azok, akik év közben is részt vettek a közös ministránsprogramokon!)

Jelentkezési határidő: 2018. január 18.

Jelentkezés, információ:

Farkas Zsolt (Tel.: 0904-942790, email: zoticus88@gmail.com) és Karaffa János (Tel.: 0949-488004, email: caraffa.hu@gmail.com) atyáknál, vagy a Jópásztor Alapítvány email címén: jopasztoralapitvany@gmail.com

A csatolt jelentkezési lapot kitöltve és aláírva kérjük visszaküldeni a következő címre:

Jópásztor Alapítvány, 94501 Révkomárom, Király Püspök u. 30.,  (Komárno) 945 01, ulica biskupa Királya 30.

 

PaedDr. Farkas Zsolt                                         ThDr. Karaffa János PhD.

a Jópásztor Alapítvány elnöke                              a Pázmaneum Társulás védnök-elnöke

 

 Jelentkezési lap a ministránszarándoklatra 2018

 

 

Komárom, 2017. november 25.