Szent Márton ünneplése az idei adventben

2017. 12. 08.|Tags: |

A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szombathelyi Csoportja szervezésében kerül sor december 11-én, 17.00 órai kezdettel az Énekek Szent Márton püspök tiszteletére című énekeskönyv bemutatójára.

Rendületlenül imádkoznak a felvidéki magyar katolikusok

2017. 05. 11.|Tags: |

Jó Pásztor vasárnapján, május 7-én került sor a hagyományos Komáromi Imanapra, immár 28. alkalommal a Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében. Az Imanapon magyar főpásztorért, valamint magyar papi és szerzetesi hivatásokért imádkoztak a felvidéki magyar katolikus papok és hívek az Esterházy-emlékév keretében.

Soltész Miklós Besztercebányán a magyar hívők támogatásáról is tárgyalt

2017. 02. 13.|

A kereszténység megóvása az európai nemzetek megmaradásának alapvető pillére – jelentette ki Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára Besztercebányán, ahol Marián Chovaneccel a besztercebányai római-katolikus egyházmegye püspökével találkozott.

A fatimai Szűzanya vándorszobra a pozsonyi magyarok között

2017. 02. 13.|

Újabb kezdeményezésbe való aktív bekapcsolódásra hívjuk a pozsonyi magyarokat: otthonukba fogadhatják a Szűzanya vándorszobrát. A februári közösségi sítúrán minden nap imádkoznak majd a résztvevők az ott megáldásra kerülő kegytárgy körül, ennek segítségével is tudatosabban figyelve az Égi Édesanya iránti tiszteltre, s hathatós közbenjárásának kérésére nem csak az egyéni, családi, de a közösség imaszándékait illetően is.

Puss Sándorral, a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálatról

2016. 12. 30.|

Október végén indult el a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat. A vonal helyi tarifával két számon hívható 24 órában a 0918 500 333 (Orange) és a 0904 500 338 (T-Mobile)  számokon. Puss Sándor jezsuita szerzetessel, a Jóindulat Polgári Társulás elnökével azokról a kérdésekről beszélgettünk, amelyek a hír hallatán sokakban megfogalmazódhattak.

Templomszentelés Nagymadon

2016. 11. 05.|

2016. október 30-án délelőtt 10 órakor a Nagymadi római katolikus Nepomuki Szent János templomban megszólaltak az ünnepi harangok. Nem mindennapi eseményre került sor, ezért a hívek nagy számban, több egyházközösségből is érkeztek.

A felemelő szeretet és béke apostolainak kell lennünk!

2016. 06. 07.|

Június 6-án, hétfőn kora este a Szent Márton tiszteletére bemutatott ünnepi szentmisén – amely a Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége által június 6-13. között Pozsonyban rendezett „Több mint szomszéd” elnevezésű Magyar Kulturális Hét nyitó eseménye volt, s amelyről a közeljövőben részletesebben is olvashatnak majd – a pozsonyi Szent Márton Székesegyházban Veres András püspök atya, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Szent Márton jubileumi ünnepe Pozsonyban

2016. 05. 03.|

A Pozsonyi Székesegyház és egyben a Pozsonyi Főegyházmegye védőszentje, Tours-i Szent Márton püspök születésének 1700. évfordulója alkalmából, a Szent Márton Emlékév keretén belül ünnepi magyar-szlovák-latin nyelvű szentmisére kerül sor a pozsonyi koronázótemplomban 2016. június 6-án, hétfőn 17 órai kezdettel.

Magyar püspökért imádkoztak a hívek Komáromban

2016. 04. 19.|Tags: |

Kitartóan imádkoztak a hívek magyar püspökért Komáromban a XXVII. Komáromi Imanapon április 17-án a Szent András plébániatemplomban. A felvidéki magyar katolikusok egyik legnagyobb imatalálkozóján ismét megtelt a Szent András plébániatemplom és több mint 30 lelkipásztor koncelebrált az érsekkel. A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében Jó Pásztor vasárnapján