Fölragyog a fény – Boldoggá avatták Brenner Jánost

2018. 05. 02.|Tags: |

Hívek tízezrei gyűltek össze a magyar Egyház örömteli ünnepére, Brenner János vértanú pap boldoggá avatására május elsején Szombathelyen, az Emlékmű-dombon. A szentmise főcelebránsa Angelo Amato bíboros, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa, szónoka Erdő Péter bíboros, prímás volt.

Bolberitz Pál: Kultúra és kereszténység

2017. 12. 27.|

Mintegy száz esztendővel ezelőtt XIII. Leó pápa magánkápolnájában misézett, majd hirtelen megállt a mise celebrálása közben és mereven egy pontra figyelt. Huzamos ideig tartott ez az állapot. A ministráló pap meg is ijedt, és a mise végén megkérdezte: Talán beteg, vagy valami baj történt? S akkor elmondotta, hogy látomása volt, és az Úr Jézus közölte

Rétvári: keresztényüldözés elleni központtá válna Magyarország

2017. 02. 13.|

Magyarország a keresztényüldözés ellen fellépő szervezetek központjává és támogatójává akar válni – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, Az összefogás új lehetőségei az üldözött és diszkriminált keresztény közösségek érdekében című nemzetközi konferencián.

Veres András a Csíksomlyói búcsú szónoka

2017. 02. 13.|

Veres András győri római katolikus megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka, ezt közölte a gyulafehérvári római katolikus érsekség Urbán Erik ferences szerzetesre, a csíksomlyói kegyhely igazgatójára hivatkozva.