Legyünk részesei Esterházy János szülőföldjére való visszatérésének!

A Zoboralján született gróf Esterházy János elkötelezett keresztényből vált politikusként írta be magát a 20. század történelmébe. Annak ellenére, hogy a világ tele van a pusztítás szándékával és az ezt szolgáló eszközökkel, mi mégis úgy gondoljuk, hogy a 70 éve halálra ítélt politikus emlékét, szellemi örökségét elsősorban nekünk, itt élő magyaroknak kell ápolnunk és őriznünk. Az ő áldozatvállalása példaként kell szolgáljon a ma embere és a jövő nemzedékek  számára is. Teljesítsük közös  elhatározással Esterházy János végakaratát, aki Nyitra-vidéki szülőföldjében szeretett volna végleg megpihenni. Kerek 60 évig kellett várnunk, hogy Esterházy János hamvai hazakerüljenek.

Legyünk hát minél többen jelen 2017. szeptember 16-án Alsóbodokon e történelmünk és jövőnk számára egyaránt fontos pillanatban, amikor Esterházy János végakaratát teljesítve együtt  fogadhatjuk a szülőföldjére visszatérő mártír gróf hamvait!

Esterházy-Malfatti Alice, az Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület és a Pázmaneum Polgári Társulás minden érdeklődőt tisztelettel és szeretettel meghív az Esterházy János hamvait tartalmazó urna méltóságteljes elhelyezésének szertartására.

Azok a szervezetek, csoportok, amelyek még nem jelentették be részvételi, ill. koszorúzási szándékukat, megtehetik az ejsze60@gmail.com e-mail címen.

A részletes programról az érdeklődők a www.pazmaneum.sk honlapon tájékozódhatnak!

(Alsóbodok, 2017. IX. 7.)

 

Esterházy János kegyeleti megemlékezés