Teltházas ünnep a Himnusz születésnapján

Remek hangulatú műsorral ünnepelték meg a Városi Művelődési Központban a Magyar Kultúra Napját. A színházterem teljesen megtelt, így is bizonyítva, a kultúra még napjainkban is fontos szerepet tölt be sokunk életében.

A műsor elején a Magyar Tannyelvű Speciális Alapiskola két tanulója, Bertók Carmen és Bokros István adta elő a Himnuszt és a Szózatot, majd az est műsorvezetője, Haizok Melinda üdvözölte a közönséget és szavalta el Radnóti Miklós: Nem tudhatom című versét.

A méltán népszerű Vadkerti Imre következett a színpadon, aki gyönyörű hazafias dalaival egyetlen zenekedvelőt sem hagyott hidegen. A dalok után Karaffa Attila, a rendezvény alapítója szólt a közönséghez, kiemelve, hogyan fejlődött az évek során a Himnusz születésnapja alkalmából szervezett dunaszerdahelyi ünnepi este, amely mára már a művelődési központ színháztermét is megtöltötte. Azt estet szervező Pázmanuem Polgári Társulás elnöke külön hangsúlyozta, hogy évről évre helyi művészeket, személyiségeket, oktatási intézményeket akartak s akarnak továbbra is bemutatni a közönségnek – idén hozzájuk más csallóközi alkotók, művészek is társultak. Végezetül azt kívánta, még nagyon sokáig együtt ünnepelhessék a magyar kultúra napját Dunaszerdahelyen.

Ezt követően Balog Zoltán, a magyarországi nemzeti erőforrások miniszterének levelét olvasták fel a közönségnek, amelyet a dunaszerdahelyieknek küldött. A magyar miniszter gondolatait az idén már tizenhat éves Kicsi Hang verséneklő együttes fellépése követte.

A megverselt zenei csokor után dr. Hájos Zoltán polgármester adta át a Csallóközi néptánccsoport és a Dunaág vezetőinek a Dunaszerdahely Város VII. Báljának tombolájából idén befolyt összeget. A jótékonysági báli rendezvényen, amelyen múlt szombaton közel kétszázan vettek részt, összesen 2600 eurós tombolabevételt gyűjtöttek, most ezt az összeget adták át a két sikeres csoport munkájának elismeréseképpen.

A kulturális programok sora a Komenský utcai óvoda kicsijeinek a fellépésével folytatódott, akik után Kollár Katalin nóta- és operetténekes produkcióját hallgathatta meg a közönség. Őt a hagyományokhoz híven egy hazai költő követte saját alkotásával. Idén Hodossy Gyulát, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke „Otthon vagy, ha otthon vagy a műben” című írását osztotta meg a publikummal. A folytatásban A.Szabó László alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket, valamint a dunaszerdahelyi nyugdíjasklub Rozmaring énekcsoportja nótákat énekelt, majd legvégül a Dunaág néptáncműhely táncos műsorát csodálhatta meg a teltházas színházterem közönsége.

Az est végén a résztvevők Kollár Katalinnal közösen énekelték el nemzeti imánkat.

További képeket galériánkban is találnak!

Forrás: www.dunaszerdahelyi.sk

2016. 01. 23.|Tags: |